عوارض خروج از کشور ۱۴۰۳
راهنمای سفر: عوارض خروج از کشور ۱۴۰۳ ۱۹ خرداد ۱۴۰۳

معمولا مسافران خارجی به خوبی به اقدامات قبل از سفر و عوارض خروج از کشور آشنایی دارند. چون با هر بار خروج از خاک ایران نیاز است تا بسته به نرخ تعیین شده هزینه‌ای برای خروج از ایران پرداخت شود. البته این هزینه برای انواع سفرها متفاوت می‌باشد، بطور مثال پرداخت عوارض در سفر هوایی و زمینی شهر استانبول با یکدیگر فرق داشته و مبلغ برای سفر هوایی بیشتر است. بنابراین انتخاب نوع سفر به انضمام تعداد ورود و خروج در هر سال بر روی قیمت نهایی تاثیر خواهد گذاشت. اگر به دنبال اطلاعات کامل در خصوص عوارض خروج از کشور هستید، با هتلاتو همراه باشید.

 

منظور از عوارض خروج از کشور چیست؟

همانطور که از نام عوارض خروج از کشور پیداست یعنی قبل از خروج از ایران و خرید بلیط هواپیما خارجی باید یک مبلغی پرداخت شود. البته این هزینه‌ها برای حمل و نقل زمینی و دریایی هم صادق است، اما قیمت آن نسبت به پرواز کمتر می‌باشد. اما سوال این است که چرا باید این مبالغ را واریز کنیم و اصلا این پول‌‌ها به حساب چه کسانی واریز می‌شود؟

به طور کلی عوارض خروج از کشور به حساب دولت واریز می‌شود. بخش اندکی از آن به سازمان گردشگری و بخش عمده آن به بازسازی روستاهای مرزی اختصاص داده می‌شود. قابل توجه هست که هر ساله نرخ عوارض در حال تغییر بوده و حتی برای نوزادان هم این هزینه‌ها باید پرداخت شود. در نظر داشته باشید که تعداد دفعات و همچنین نوع سفر می‌تواند بر روی قیمت عوارض خروج از ایران تاثیر بگذارد. به طور کلی قیمت‌ها در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش یافته و قوانین آن دست‌خوش تغییراتی شده است. این نرخ‌ها به شرح زیر هستند:

- سیاحتی (سفر هوایی، زمینی و دریایی): سفر اول، دوم و سوم به بعد به ترتیب ۴۰۰ هزار تومان، ۶۰۰ هزار تومان و ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان می‌باشد. 
- حج: اگر مقصد شما حج باشد، برای مرزهای دریایی، هوایی و زمینی از ۱۳۲ هزار تومان تا ۱۷۲ هزار تومان از مسافر دریافت می‌شود.
- زائرین: برای سفر هوایی، دریایی و زمینی زائرین، پرداخت‌ عوارض به ترتیب ۴۵ هزار تومان و ۱۵ هزار تومان است.
- مرزنشینان برای سفر هوایی( سفر اول، دوم و سوم به بعد): ۷۵ هزار تومان، ۶۰۰ هزار تومان و ۸۰۰ هزار تومان است. این رقم برای سفر اول زمینی و دریایی مرزنشینان ۲۵ هزار تومان  بوده و سفرهای دوم و سوم به بعد ۶۰۰ هزار تومان و ۸۰۰ هزار تومان است.

منظور از عوارض خروج از کشور چیست؟

 

روش پرداخت عوارض خروج از کشور

فرض کنید در حال مطالعه راهنمای سفر به پاریس بوده و تصمیم به سفر اروپایی گرفتید. بعد از اقدام و دریافت ویزا، پرواز و هتل آماده سفر هستید، اما عوارض خروج از کشور پرداخت نشده است. در این مرحله حتی با صدور روادید، دریافت واچر هتل و پرواز قادر به سفر نخواهید بود. بنابراین قبل از اینکه وارد گیت پرواز شوید و از سفر شما ممانعت شود، عوارض خروج از کشور را پرداخت نمایید. توجه داشته باشید که نسخه چاپی قبل از ورود به گیت پرواز در دست شما باشد. برای اینکه این عوارض را پرداخت کنید راه‌های زیر پیشنهاد می‌گردد:

- شعب بانک ملی اولین راه برای پرداخت عوارض خروج از کشور است
- از طریق سامانه پرداخت الکترونیک سداد
- کارتخوان پرداخت الکترونیک سداد
- پرداخت عوارض از سامانه سازمان امور مالیاتی
- پرداخت در فرودگاه با دستگاه ATM
- با استفاده از اپلیکیشن بله، ایوا، قبضینو و... که به راحتی بر روی تلفن همراه IOS و اندروید قابل نصب است

 

معافیت عوارض خروج از کشور

عوارض خروج از کشور برای همه اقشار جامعه نیست، این یعنی معافیتی هم برای برخی از افراد در نظر گرفته شده است. کسانی که از پرداخت عوارض معاف هستند به شرح زیر می‌باشند:

- ماموریت شغلی: کسانی که به منظور انجام ماموریت از کشور خارج شده و سفر آن‌ها در دسته بندی ماموریت شغلی باشد. تفاوتی ندارد که این سفر به صورت هوایی، زمینی یا با کشتی باشد. این دسته از افراد از پرداخت عوارض معاف هستند.
- دانشجویان: دانشجویانی که مجوز تحصیل در سایر کشورها را داشته باشند از پرداخت عوارض معاف هستند. اما به شرطی که هر ورود و خروج دانشجو بیشتر از ۳ ماه طول بکشد. 
- جانبازان و بیماران: بیماران و مجروحان جنگی اگر به منظور درمان به خارج از کشور سفر کنند از پرداخت این عوارض معاف هستند. حتی به منظور رفاه حال همراهان، کسانی که همراه بیمار سفر کنند، تخفیف ۴۰ تا ۶۰ درصدی نظر گرفته می‌شود.
- سایر: افراد مقیم که از وزارت کار و رفاه اجتماعی روادید دریافت کردند از پرداخت این عوارض معاف می‌باشند.

 

مدارک لازم برای پرداخت عوارض خروج از کشور

مطمئنا کسانی که همیشه در سفر هستند به خوبی از اهمیت عوارض خروج از کشور آگاه می‌باشند. یعنی از زمانی که پرواز و رزرو هتل خارجی را انجام دادید، پرداخت این عوارض باید جز اولویت‌های شما باشد. چون اگر مبلغ تعیین شده پرداخت نشود، امکان سفر برای شما فراهم نیست. به منظور پرداخت این عوارض کافی است تا یک کارت عضو شتاب داشته باشید. با داشتن این کارت که رمز دوم داشته باشد به راحتی می‌توانید عوارض خروج از کشور را پرداخت کنید. توجه داشته باشید که مدت اعتبار عوارض خروج پرداخت شده مرتبط با همان سال جاری است. این یعنی حتی اگر سفر خود را لغو کنید، اعتبار عوارض پرداخت از بین نرفته و امکان استفاده از آن تا پایان آن سال وجود دارد.

مدارک لازم برای پرداخت عوارض خروج از کشور

 

استعلام پرداخت عوارض خروج از کشور

معمولا کسانی که عوارض خروج از کشور را پرداخت می‌کنند به دنبال استعلام آن هستند. خوشبختانه این امکان برای مسافران فراهم است تا از سامانه سداد این استعلام را دریافت کنند. تنها کافی است که اطلاعات شخصی از جمله کد ملی یا شماره مرجع خرید را به همراه داشته باشید. بدین صورت به راحتی می توانید استعلام پرداخت خود را بگیرید. 

 

بهترین زمان پرداخت عوارض خروج از کشور

معمولا هر مسافر بعد از قطعی شدن سفر، عوارض خروج از کشور خود را به صورت اینترنتی پرداخت می‌کند. اما نیم ساعت قبل از سفر هم امکان پرداخت برای شما وجود دارد. اما بهتر است قبل از رفتن به فرودگاه و حتی چند روز قبل از سفر عوارض مربوط به سفر خارجی خود را پرداخت کنید. زمانی که تمام مدارک را قبل از سفر آماده کنید، نیاز نیست نگران تکمیل مدارک باشد. چون اگر چیزی از قلم جا بیفتد این امکان برای شما فراهم است تا خیلی زود این کاستی‌ها را جبران کنید. همچنین مهم‌ترین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که قبل از سفر ممنوع الخروجی را بررسی کنید. بررسی ممنوع الخروجی چند هفته قبل از سفر به شما کمک می‌کند تا در صورت بروز مشکل آن را رفع کنید. این یعنی مانعی برای خروج شما از کشور وجود نداشته تا سفر بی‌نظیر و بی‌دردسری را تجربه کنید.

شما به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

(5/1)

ارسال دیدگاه

لغو پاسخ