کرمانشاه که در دل رشتهکوههای زاگرس قرار دارد به خاطر مردمان خونگرم و مهماننواز، تاریخ و فرهنگ غنی و همچنین غذاهای خوشطعم و رنگ خود معروف است. غذاهای محلی کرمانشاه که بهخاطر طعمهای خاص محلیاش شناخته میشود، به دلیل ترکیبات منحصربهفرد، روشهای سنتی پختوپز و ادویههای بومی خود برجسته هستند. غذاهای سنتی کرمانشاه از خورشها و آبگوشتهای مختلف گرفته تا سوپهای بهاری خوشطعم و کباب دودی را شامل میشود که هر کدامطعم و بوی بینظیر و فراموشنشدنی دارند. بنابراین قبل از شروع سفر به کرمانشاه، بهتر است که با غذاهای سنتی و محلی کرمانشاه آشنا شوید و تجربهای به یادماندنی برای خود رقم بزنید. به همین دلیل در این مطلب از مجله هتلاتو از لذیذترین و محبوبترین غذاهای سنتی کرمانشاه صحبت خواهیم کرد که هر مسافری باید امتحان کند.
آبگوشت باغی یک غذای نمادین محلی کرمانشاهی است که به همان اندازه خوشطعم و منحصربهفرد است. این غذا که به طور سنتی با میوههای تازه تابستانی مانند آلو، گیلاس، زردآلو و هلو تهیه میشود، طعم ترش میوه را با مواد دلچسبی مانند گوشت گوسفند، پیاز، سیبزمینی و انواع لوبیا ترکیب میکند. در هم آمیختن طعمها از طعم ملایم آبگوشت گرفته تا شیرینی میوهها غذایی ایجاد میکند که ماهیت تابستان کرمانشاهی را به تصویر میکشد. این آبگوشت بهویژه در جمعهای خانوادگی محبوب است و بهعنوان غذای اصلی از آن لذت میبرند. بنابراین به جرات میتوان گفت آبگوشت باغی یکی از خاطرهانگیزترین غذاهای محلی کرمانشاه است که هر سلیقهای را به خود جذب میکند.
کباب دندهای در میان غذاهای محلی کرمانشاه یکی از غذاهای قابلتوجه برای دوستداران گوشت است. این غذای آبدار شامل دنده بره است که در مخلوطی از رب گوجهفرنگی، زعفران، آبلیمو و انواع ادویهجات ترشیجات ترشی شده است. گوشت تا حد کمال کبابی، لطیف، دودی و پر از طعم است. ماریناد، همراه با استفاده از روغن کرمانشاهی، عطر و طعم متمایزی به دندهها میدهد که منحصربهفرد همین منطقه است. دنده کباب به طور سنتی با برنج یا نان سرو میشود و گوشت آبدار و خوشطعم آن را به بخشی فراموشنشدنی از هر جشن و مهمانی در کرمانشاه تبدیل میکند. بنابراین اگر در حال جستجو برای چشیدن غذاهای محلی کرمانشاه هستید، کباب دنده را باید در لیست غذاهایی که باید امتحان کنید، قرار دهید.
دستپیچ یکی از غذاهای خیابانی محبوب و یک غذای سریع در کرمانشاه است. این غذا با مواد سادهای مانند گوشت چرخکرده، سویا، هویج و ادویهجات پیچیده شده در یک خمیر نرم درست شده است. دستپیچ درواقع یک غذای همهکاره است که میتوان از آن بهعنوان میانوعده، پیشغذا یا غذای سبک لذت برد. سهولت در تهیه دستپیچ، آن را به یکی از محبوبترین غذاهای محلی کرمانشاه تبدیل کرده است که برای مسافرانی که میخواهند طعمهای اصیل را امتحان کنند، عالی است.
آش سورانه، یک آش سنتی منحصربهفرد کرمانشاهی به شمار میرود که به عنوان یکی از غذاهای مناسب فصل بهار نیز شناخته میشود. این آش با استفاده از گیاه مخصوصی به نام سورانه تهیه میشود که فقط در دامنه کوههای زاگرس یافت میشود. این سبزی، مشابه ترهفرنگی، عطر و طعمی متمایز به سوپ میدهد که با مواد تازه دیگری مانند لوبیا، عدس و برنج تقویت میشود. آش سورانه نهتنها مغذی است، بلکه در نوروز (سال نو ایرانی) بهعنوان نمادی از نو شدن پخته میشود. آش سورانه بهعنوان یکی از غذاهای محلی کرمانشاهی که باید حتماً امتحان کنید، به شمار میرود و در فصل بهار یک تجربه آشپزی اصیل را ارائه میکند.
آش دوغ یکی از غذاهای محبوب در بسیاری از مناطق ایران است، اما نوع کرمانشاهی آن بسیار محبوب و شناختهشده میباشد. این سوپ مقوی ترکیبی از دوغ، برنج، نخود و گیاهان معطر مانند نعناع است و طعمی تند و غنی ایجاد میکند. در برخی از دستورات آشپزی، کوفته یا تکههای کوچک گوشت برای پروتئین اضافه میشود که آن را به یک وعدهغذایی کامل تبدیل میکند. ترکیبی از سبزیهای تازه، پیازداغ و بافت خامهای دوغ، طعمی دلپذیر و گرم ارائه میدهد که آش دوغ را به یکی از دوستداشتنیترین غذاهای محلی کرمانشاه تبدیل کرده است.
خورشت خلال که به خورش چلک نیز معروف است، یک غذای سنتی به شمار میرود که اغلب در مجالس جشن سرو میشود. این خورش که از ترکیب گوشت بره، بادام، زرشک سیاه، گلاب و زعفران درست میشود، بسیار معطر و خوشطعم است. اضافه کردن روغن کرمانشاهی به خورش طعم بینظیری به آن میدهد، درحالیکه ادویههایی مانند دارچین به گرمای این خورش میافزایند. خورشت خلال که با برنج سرو میشود، بهخاطر عطر قوی و طعم غنیاش شناخته میشود که آن را به یکی از محبوبترین غذاهای محلی کرمانشاه تبدیل کرده است. این غذا نهتنها خوشمزه است، بلکه ذات مهماننوازی ایرانی را نیز در بر میگیرد، زیرا اغلب برای مهمانیهای کرمانشاهی سرو میشود.
آش بلغور یک آش سیرکننده و مغذی است که حاوی گندم بلغور، عدس، نخود، لوبیا و انواع سبزیها میباشد. گاهی اوقات گوشت برای افزایش محتوای پروتئین آن اضافه میشود، اما با همان ترکیبات بودن گوشت نیز محبوب است. آش بلغور که روی آن پیاز سرخ شده و نعناع است، طعم بینظیری ایجاد میکند که آن را در جمعهای خانوادگی و رویدادهای اجتماعی بسیار محبوب و موردپسند میکند. این آش همچنین به دلیل خواص آرامشبخش و مغذی خود، یکی از محبوبترین غذاهای محلی کرمانشاه است.
آش عباسعلی که به نام یک شخصیت برجسته نامگذاری شده است، یک سوپ غلیظ و مقوی است که عمدتاً در ماههای سردتر در کرمانشاه پخته میشود. این آش حاوی موادی مانند گندم، نخود، عدس، گردن گوسفند و انواع لوبیا است که آن را به یک وعدهغذایی سیرکننده و مغذی تبدیل میکند. ادویههای استفاده شده در این غذا مانند فلفل سیاه و زردچوبه به آن گرما میبخشد و آن را برای زمستان ایدهآل میکند. این غذای محلی اغلب با نعناع داغ و پیاز تزیین میشود و عطر و طعم آن را تقویت میکند. آش عباسعلی در میان غذاهای محلی کرمانشاه بهعنوان یک غذای دوستداشتنی فصلی خودنمایی میکند.
شلمین یک سوپ کرمانشاهی با طعمی ترش است که اغلب در پاییز و زمستان تهیه میشود. در تهیه این غذا از برگ شلغم، بلغور گندم و آب انگور یا انار استفاده میکند و طعمی منحصربهفرد و تند ایجاد میکند. آجیل، کشمش و ادویهجات اغلب به آن اضافه میشود و در نتیجه سوپی به دست میآید که هم مغذی و هم خوشطعم است. این سوپ ترش که به دلیل طعم و مزه غنی و فواید سلامتیاش شناخته شده است، یک غذای محبوب در لیست غذاهای محلی کرمانشاه است و برای گرم ماندن و تغذیه در فصول سرد سال یک گزینه ایدهآل است.
سیب پلو یا سیبزمینی پلو یک غذای سنتی برنجی کرمانشاهی است که برنج را با سیبزمینی سرخ شده، پیاز و گوشت چرخکرده ترکیب میکنند. این غذا با چاشنی ادویهها و پخته شده با روغن کرمانشاهی، ساده و درعینحال فوقالعاده رضایتبخش است. سیب پلو بهعنوان یک غذای راحت در کرمانشاه شناخته میشود که اغلب در مجالس خانوادگی سرو میگردد. سیب پلو بهعنوان یک امضا در میان غذاهای محلی کرمانشاه، طعمی سنتی و محلی را به ارمغان میآورد که بسیاری از مسافران، آن را به عنوان یک غذای محبوب و خوشطعم انتخاب میکنند.
خورش کدو حلوایی کرمانشاه خورشتی خوشطعم و کمی شیرین با کدو، عدس، زعفران و ادویههایی مانند دارچین است. این غذا اغلب شامل گوشت یا مرغ و گاهی اوقات کمی آبپرتقال است که تعادل ظریفی از طعمها را ایجاد میکند. خورش کدو حلوایی در ماههای پاییز بسیار پرطرفدار بوده و با ادویههای گرم و طعم غنیاش برای فصول سرد گزینه مناسبی میباشد. از میان غذاهای محلی کرمانشاه، این خورش برای کسانی که از ترکیبات شیرین لذت میبرند، بسیار مناسب است.
غذاهای محلی کرمانشاه جزو معروفترین و خوشطعمترین غذاهای محلی ایرانی به شمار میروند. هر کدام از غذاهای کرمانشاهی، از آبگوشت باغی میوهای گرفته تا آش عباسعلی دلچسب، داستانی از مردم منطقه، آدابورسوم آنها و فرهنگ آشپزی مردم منطقه زاگرس را روایت میکند. غذاهای کرمانشاهی با طعمها و تکنیکهای متنوعی مشخص میشوند؛ از استفاده از سبزیها و ادویههای محلی گرفته تا خورشهای منحصر به فرد که هر کدام طعم جذاب و خاصی دارند. غذاهای محلی کرمانشاه چه در یک شام خانوادگی، چه در یک جشن و چه به عنوان یک میانوعده، طعمی منحصر به فرد و فراموشنشدنی را ایجاد میکنند و مهماننوازی مردمان این منطقه را به رخ میکشند. بنابراین همانطور که در کرمانشاه سفر میکنید، به یاد داشته باشید که هر غذا دروازهای برای ورود به قلب این شهر است. پس فرصت را از دست ندهید و این طعمهای منحصربهفرد را بچشید و میراث غنی آشپزی کرمانشاه را کشف کنید. پس شما میتوانید برای سفر به کرمانشاه از طریق خرید اینترنتی بلیط اتوبوس و خرید اینترنتی بلیط هواپیما از طریق وبسایت مورداعتماد و معتبر هتلاتو اقدام نمایید.
شما به این مطلب چه امتیازی میدهید؟